Velkommen til Haugleik!

Haugleik er forsamlingshuset i Ervika og tilhører Ervika ungdoms- og idrettslag.

Primært brukes Haugleik til egne arrangementer i regi av Ervika ungdoms- og idrettslag. Men lokalet leies også ut i forbindelse med bryllup, barnedåp og andre private arrangementer.

Historie raskt oppsummert:

Det vi nå kaller Ervika ungdoms- og idrettslag ble stiftet i 1908 og har opp igjennom tiden skapt liv og røre i Ervika.

Etter en brann av det gamle bygdahuset ble det bestemt å bygge et nytt forsamlinghus i Ervika. Det ble lagt ned minimum 14 000 dugnadstimer, og i 1963 ble «Haugleik» innviet!

Haugleik har blitt oppusset og oppgradert flere ganger opp igjennom tida.

I 1993 ble huset påbygd noe som gjorde at kapasiteten i lokalet økte. Med umøblert sal kan det være 300 personer, mens med møblert sal kan det være 270.

I 1999 ble det på nytt bestemt at bygget skulle utbygges. Det var behov for handicap-toalett, men også større gang og garderobe. Resultatet ble det 3 nye toaletter, større garderobe, ny inngang og trapp med overbygg.

Oppussingen har fortsatt helt frem til i dag og det siste prosjektet var å totalrenovere kjøkkenet, med bar og restauranten i 2016.

Oppsummert så har det blitt lagt ned mange dugnadstimer de siste tiårene, og det skal sies at slik som Haugleik fremstår i dag, er et veldig flott hus som ikke mange bygder kan by på. Det er Ervika ungdoms- og idrettslag veldig stolte av å ha!